Miért Nikoletta?

Ki is vagyok és miért érdemes rám figyelned?

Pozsgai Nikoletta

– holisztikus karrier-tanácsadó

– pályaorientációs szakértő

– kineziológus

– önmegvalósítás specialista

– tréner

– angol nyelvtanár

Az önmegvalósítást hangsúlyozom, mert meggyőződésem szerint minden ember számára elérhető célról és nem csupán hangzatos ideáról van szó.

Szaktudásommal, tapasztalatommal ahhoz segítem hozzá a tudatos-karrier-építőket, hogy

1. megtalálják, melyik az az életterület, illetve karrierirány, melyben kiteljesíthetik személyiségüket és

2. elérjék céljaikat életük és karrierjük által és

3. eredményes, szabad és tudatos, bőségben élő,  kiegyensúlyozott emberré váljanak!

Ezen célok eléréséért felhasználom az alábbi módszereket:

1. A teljes körű pályaalkalmassági vizsgálat során az általam használt pályaorientációs, pszichometriai és karrier-tesztek, objektív információkat biztosítanak a hozzám fordulók egyéni adottságairól, képességeiről és talentumairól. A sikert és bőséget hozó karrierirány minél pontosabb megválasztásához segítségül hívok kiegészítő, alternatív információ-szerző módszereket is, hasonlóképpen a modern kiválasztási folyamatokhoz.

Miért ne élhetne Ön is ugyanazokkal a módszerekkel, mint amivel potenciális munkaadója a toborzás során él?

Ráadásul, ha az Önről szóló információkat hamarabb tudja, még előnyt is kovácsolhat belőle, megelőzheti a kudarccal járó idő és energiarabló próbálkozásokat és hatékonyabban építheti fel sikeres karrierjét.

2. Karrier-coaching tevékenység

3. Életvezetési tanácsadás

4. Stressz kezelési módszerek

5. Tanulási képességek és módszerek fejlesztése

6. Kineziológia

Mely módszerek segítségével Te is sikerrel megtervezheted és felépítheted a számodra legtesthezállóbb és legmotiválóbb karrierirányt, megvalósíthatod Önmagad!

Ennek érdekében az alábbi szolgáltatások közül választhatsz:

1.  Karrier-coaching és mentorprogram

2. Pályaorientációs és pályareorientációs tanácsadás és coaching

3. Sikeres Álláskeresést támogató program

4. Alkalmazottból vállalkozóvá válási coaching és mentor program

***

…és most az én szavaim helyett álljon itt egy igazán sikeres és kedves kliensem rólam írott összegzése. Hosszabb írásra készülj, de ha szeretnél jobban megismerni érdemes elolvasnod!

Dr. Schelmeczi Balázs velem készített interjúja alapján általa írott bemutatót szeretném megosztani, mert ennél jobbat még én sem írhatnék magamról. Íme:

“Miért éppen Nikoletta?

Ki ez a nő? Miért gondolja, hogy segíthet nekem? Miért gondolja, hogy ő az, aki tudja a megoldást a problémáimra? Miért gondolja, hogy egyáltalán ismeri az én problémáimat? Mi hasznom van belőle?

Ugye, Önben is megfogalmazódtak ezek a kérdések?

Engedje meg, hogy válaszoljak rájuk. Dr. Schelmeczi Balázs  vagyok és Nikoletta személye és az általa kidolgozott módszer segített nekem magamra találnom és felismernem, hogy milyen irányba is érdemes tovább mennem. Annyira sokat köszönhetek Nikolettának, hogy ahol lehet ajánlom és a vele készített interjú alapján írtam meg személyes ajánlásomat kissé rendhagyó, de megkapó módon.

Nézzük, ki is ez a fiatal nő, aki olyan elszántan és lelkesen segített mindig.

Angol nyelvtanári és bölcsész végzettségek megszerzése közepette elvégzett még jó néhány tanfolyamot a nemzetközi manager asszisztenstől, az idegenforgalmi managerig. Természetgyógyaszatot tanult hobbiként – fitoterápiát, életmód-tanácsadást és kineziológiát, megannyi önismereti és önfejlesztő tréninggel karöltve, valamint spirituális tanfolyamok sokaságát végezte és önfejlesztő könyvek százait olvasta el.

Na és? A diplomák és ez a sok mindenféle vegyes felvágott inkább azt jelzi számomra, hogy kereste önmagát.

Igen, ez voltaképpen így igaz. Kereste magát és elindult az önfelfedezés majd az önmegvalósítás útján.

Legalább őszinte és tény, hogy a sokoldalú képzés segíti a széles látókör kialakulását.

A nyelvtanítást már az egyetem alatt elkezdte mind egyéni mind csoportos tanfolyamokat tartott cégeknél, nyelviskolákban és nyelvi táborokban. Gyakorlatilag minden korosztályt tanított, az általános angoltól a nyelvvizsga-felkészítőig, a szakmai angolig (pénzügy, marketing, kereskedelmi és vendéglátó szakangol). Prezentációs, tárgyalástechnikai és kommunikációfejlesztő tréningeket tartott nagy sikerrel.

Oké-oké, ha angoltanárt keresnék biztosan hozzá fordulnék.

Tananyagokat írt, tréningeket tervezett és vitt végig. Eközben vezetőtanárként majd szakmai igazgatóként dolgozott, koordinálta és ellenőrizte a tanárok munkáját. Alapító tagja volt az English Professional Nyelvstúdiónak, ami kifejezetten a professzionális szakmai angol tanítást tűzte ki célul. Itt Nikoletta vezette be a karrier-tanácsadást és az állásinterjúfelkészítő kurzusokat – hazánkban elsőként foglalkozott angol nyelvű állásinterjúfelkészítésekkel. Innentől az iskola megváltoztatta a nevét és English Professional Nyelv-és Karrierstúdióként működött tovább. Felismerve a naprakész és magasszintű gyakran kifejezetten szakmai nyelvtudás szükségességét az álláspiacon, az English Professional támogatja az álláskeresőket és állást változtatni kívánókat karriercéljaik megvalósításában. Az English Professional támogatásában 2005-óta részt vett az ELTE, a Corvinus és a BME Állásbörzéit megelőző felkészítő programokban, előadásokat, workshopokat és próbainterjúkat tartott az egyetemi hallgatóknak, álláskeresőknek.

Rendben, tetszik, hogy felismerte a nyelvtudás hathatós segítségét a karrierépítésben és ötvözte ezt a két látszólag eltérő, mégis összefüggő irányt. Illetve ennek a nyelviskolának a neve ismerősen cseng, jókat hallottam róla. De még mindig nem vagyok meggyőzve…. Elvégre nincs HR-es diplomája…

Ez utóbbi igaz, bár személyügyi képzést és tréningeket (pl. kiválasztási technikák, interjú technikák) végzett. Az elméleti tudáson túlmenően gyakorlati tapasztalata is alapos, lévén a nyelviskola toborzási és beillesztési feladatait ő intézte, az alkalmazottakat szűrte, interjúztatta és próbamunkán tesztelte. Ezen túl 2005-ben megalapította a Fény-Forrás Élet-és Mozgásközpontot, ahol ő látta el a HR-es feladatokat is. Apropó HR… Nikoletta szívesebben használja a People Management kifejezést, mert meggyőződése, hogy az emberekre nem mint tárgyakra kell tekinteni, hanem tudomásul kell vennie minden cégnek, hogy legfontosabb tőkéje és az előrehaladásának záloga a hozzáértő, ambiciózus emberállománya. Ennek érdekében pedig szorgalmaznia kell a szervezeten belüli karriermenedzsmentet és megtalálni az egyéni motivációs elemeket.

Értem, tehát ült az iróasztal másik oldalán is….ez már valami konkrétum. Nyílván megtanulta a saját tapasztalata alapján, hogy hogyan érdemes kiválasztási folyamatokat levezetni.

Mindeközben, konkrétabban 2003-tól, karrier-tanácsadóként működött egyrészt az iskolai belső céges karriermenedzsmenttel foglalkozott illetve külső ügyfeleket is fogadott. Két éven belül olyan sikeres volt, hogy alig lehetett hozzá időpontot találni.

…és mindezeket egyszerre csinálta – a nyelviskolát, a Fény-Forrás-t, és a karrier-tanácsadást?

Igen, Nikoletta ilyen alkat. Akkor érzi jól magát, ha az amúgy rengeteg energiáját fel tudja használni valami konstruktív, a környezetét előrevivő terv megvalósításába. Amióta ismerem keresi az új lehetőségeket, önelelmzést végez- dolgozik magán, ahogy ő fogalmaz.

Sőt ezek mellett folyamatosan továbbképezte magát. Vizsgázott Életmódtanácsadó- és Terapeuta lett, majd a praxis során hamar rájött, hogy sok esetben az emberek azért nem haladnak az életük során, mert hitrendszerük – pl. negatív önértékelésük – egyszerűen akadályozza őket az előrehaladásban. Gyakorlatilag önmaguk szabotálják sikerességüket, karrierjüket, harmonikus párkapcsolatukat, röviden az életüket. Ekkor Nikoletta elhatározta, hogy megkeresi és elsajátítja azokat a módszereket, melyek segítségével a negatív hitrendszer megváltoztatható, így kineziológiát tanult, levizsgázott az ETI-nél és beépítette az ott tanultakat munkájába.

Ezek alapján úgy tűnik, egyre inkább a tanácsadói irányt tökéletesítette és ezen a téren tanult további módszereket.

Igen, Nikoletta megértette, hogy számára igazán motiváló erőként mások előrejutásának segítése nyújt. Ennek tudatában, már koncentráltan dolgozott tovább egy saját módszeregyüttes létrehozásában. Olyan megoldási akciótervet akart létrehozni, mellyel mindenki képes megtalálni a neki személyesen legmegfelelőbb pályairányt, ahol kiteljesítheti önmagát és olyan „munkát” képes találni vagy létrehozni (!) saját maga számára, mellyel megvalósíthatja álmait. Igen, jól értetted…. Nikoletta úgy szokta mondani, hogy teremts magadnak egy igazán neked való állást, ha alkalmazottként ez nem lehetséges, akkor találd ki és hozd létre azt a vállalkozást, amelyen keresztül képes leszel rá.

Ez túl jól hangzik…

Valóban. Ennek a módszeregyüttesnek a Holisztikus Karrier Elemzés és – tanácsadás nevet adta és sokan köszönhetjük Nikolettának és módszerének az előrehaladásunkat.

Szóval neked is segített….lehet, hogy nekem is fog tudni? De térjünk vissza erre a divatos holisztikus szóra…. mit is jelent ez tulajdonképpen?

Holisztikus, azaz teljes körű. Nikoletta – szakértők bevonásával – például numerológiai és asztrológiai elemzéseket, grafológiai szakvéleményt, hagyományos pszichometriai teszteket is használ a pályairány megállapítására. Kiegészítésként pedig ott vannak – többek között – még ezen is túl a rajzpszichológia és a kineziológia.

Értem, de még motoszkál egy-két kérdés a fejemben. Ha jól követem a karrierjét, szépen felfelé ívelő irányt mutat, egy ilyen sikeres önmegvalósító ember biztosan nem tudja, mit is él át egy munkanélküli megtépázott önbizalommal, az álláskeresési járadékból tengődve..

Lehet, hogy furcsálni fogod, de ő is volt munkanélküli. Nem is titkolja, hogy volt néhány hónap, amikor nem volt munkája és nem is volt vállalkozó sem. Azonban erről az időszakról úgy beszél viccesen, hogy ezt is meg kellett tapasztalnia, ahhoz, hogy valóban segíteni tudjon az álláskeresőknek. Átélte, hogy milyen élethelyzet ez valójában, Viszont – és ezt nagyon becsülöm benne – ezt megtapasztalást is pozitívan fogja fel, máris megkereste, hogy mit profitálhat belőle. Ez a hozzáállása számomra példaértékű.

Jól értem, akkor volt alkalmazott, vállalkozó és munkanélküli is?

Igen, minden lehetséges változatot kipróbált már, amit a magyar viszonyok között elképzelhető… és a tanítási-tréneri megbízások rengeteg céghez, szervezethez (még minisztériumokba is) eljuttatták, ahol sikerült bepillantást nyernie a szervezeti kultúrák sokszínűségébe, a különböző munkaviszonyok és kapcsolatok, problémák és lehetőségekbe egyaránt.

Vagyis azt tanítja, amit maga is megtapasztalt, kipróbált. Amit az évek során minden oldalról, minden szemszögből megismert. Ez már engem is kezd meggyőzni. Ezzel együtt inkább személyes konzultációt kérnék vele… Miért elégedjek meg a Karrierépítési Szisztémával?

Egy alaposan megszerkesztett és kipróbált rendszer használatával, mint amily a Karrierépítési Szisztéma, van egy pont, ameddig nem feltétlenül szükséges a tanácsadó személyes jelenléte. Egyszerűen a rendszer, lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a karriertervezés lépcsőfokain. Ez nem is baj, mert sokszor jobb is, ha az ember végig tudja gondolni a válaszokat, fel tud készülni egy-egy részből és a maga által szabott tempóban tud haladni. Ugyanakkor lehetőség van konzultációra, személyes vezetésre, segítségnyújtásra is, de ez inkább egy későbbi, előrehaladottabb ponton szükséges általában. Egy jól megépített rendszer elvezet mint egy jó tanár. A tanácsadóra lényegében akkor van csak szükség, amikor a felhasználó elakad, vagy problémái vannak a döntéshozásban, megvalósításban.

…és ez nem luxus? Nem hiszem, hogy álláskersőként erre tudok pénzt szánni….

A hathatós, gyors megoldás sosem luxus. Az hogy egy-másfél évig munkanélküli vagy, az a luxus. De, ha ajánlhatom még akkor szerezd be és kezd el, amíg megvan az állásod, de már érzed, hogy váltani szeretnél…vagy téged szeretnének leváltani. Ha pedig van pályaválasztás előtt álló gyermeked, ismerősöd ajánld neki, mert hatalmas előnnyel fogja elkezdeni az életét. Tudatos karriertervezéssel és – építéssel hatékonyan, gyorsan és főleg pénzkimélő módon fog tudni előrejutni.

Engem meggyőzött. Elmentem hozzá… akkor még új állást kerestem. Ma már vezető vagyok annál a cégnél, ahová akkor felvételt nyertem és most tervezem, szintén a segítségével, új vállalkozásomat.  Szerintem Önnek is segíthet  Nikoletta!”

***

Hozzászólás